background

U T R K E

#Run 4 HAM / ŠPALETA Run > 1. 4. 2018.

RUN 4 HAM ili ŠPALETA RUN po domaću, je prva u nizu utrka koje su povezane u klasteru Južne Istre. Start utrke je na Stanciji Kod Milana u Vodnjanu. Trasa utrke povezuje tri maslinika koji su u to doba godine bez plodova, ali prekrasno uređena. Tijekom trčanja također možete uživati u pogledu na NP Brijuni koji se nalaze ispred vas kao na dlanu, budući je teren blago položen od sjevera prema jugu. Nakon utrke moći ćete kušati domaći pršut i maneštru sa špaletom uz neizostavan "dec" domaćeg vina. 

#SARDELA Run > 29. 4. 2018. 

Dva tjedna kasnije selimo se nekoliko kilometara južnije u ribarsko mjesto Fažana. Trčimo po obali do Valbandona u popodnevnom terminu,  nasuprot Nacionalnog parka Brijuni, sa prekrasnim zalaskom sunca kao scenografijom. Povod je tradicionalna Fažanska škola soljenja sardela koja prenosi drevne običaje mlađim generacijama. Druženje uz friške sardele i istarsku malvaziju se nastavlja uz klapsku pjesmu na fažanskoj rivi do dugo u noć.

#Run 4 TERAN > 26. 5. 2018.

Revolucionarni vinar Bruno Trapan, kako mu tepaju vinari diljem Lijepe Naše, ugostit će nas 27. svibnja kao uvod u tradicionalne dane otvorenih vrata istarskih vinskih podruma. Također je na glasu kao najglasniji zagovornik Terana, što je vidljivo i iz njegovog alter ega Bruno "Per Teran" Trapan kojim se diči na facebooku! U subotu će u svojoj vinariji ugostiti najbolje proizvođače terana iz cijele Istre i vjerujemo kako nećete pogriješiti ako si priuštite produženi RUN EAT DRINK WEEKEND zadnjeg vikenda u svibnju u Istri. Sve će biti upotpunjeno izvornim šugom od divljači sa palentom koju će pripremiti lokalni lovci.

#CRAFT BEERun > 1. 9. 2018.

Nakon ljetne stanke, budući su ovo manifestacije koja promoviraju aktivnost Hrvatska 365 u pred i posezoni, pozivamo vas da posjetite najveći festival craft pive u regiji sa preko 200 vrsti piva pripremljenih u domaćoj radinosti u petak 1. rujna. Utrka praktički otvara festival, a natjecatelji su ujedno i prvi degustatori. Staza se proteže po asfaltiranoj cestici oko medulinskog autokampa.

#BRODET Run > 29. 9. 2018.

Zadnje subote u mjesecu ostajemo uz more i trčimo ponovno oko autokampa, međutim ovog puta mijenjamo podlogu. Trčimo po škrapama oko autokampa Stoja u Puli, a gastronomadi će kušati brodet od škarpoča i škarpina. Prekrasne vizure plavog mora obasjanog suncem daje posebnu draž ovoj utrci..

#CHEESE Run > 15. 10. 2017.

U listopadu selimo karavanu u unutrašnjost Istre. Obalu ostavljamo na jugu i prelazimo na brežuljke koji okružuju obiteljsko imanje g. Aleša Winklera. Stancija Kumparička postala je poznata po specifičnom odnosu prema kozama koji u konačnici doprinosi fenomenalnom siru koji je unikatan. Proizvodi se nekoliko vrsta i vjerujemo kako će svaki ostaviti neponovljiv okus u Vašim nepcima.

#EXTRA VIRGIN OLIVE OIL Run > 19. 11. 2017.

Svečani završetak ovog živopisnog lutanja dogodit će se u istom gradu gdje je sve i započelo, Vodnjanu, na danima mladog maslinovog ulja. Istra je već nekoliko zadnjih godina proglašavana kao najbolja regija za proizvodnju maslinova ulja, a istovremeno je Vodnjan dobio titulu glavnog grada. Grad u kojem svi njeguju ljubav prema maslinama, će po trinaesti put biti domaćin manifestacije Dani mladog maslinovog ulja. Ukoliko ste i Vi ljubitelj extra djevičanskog maslinovog ulja, drugi vikend u stufdenom morate provesti u Vodnjanu.