background

DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA

 Ekstra djevičansko ulje

Dani mladog maslinovog ulja

Vodnjanski Dani mladog maslinovog ulja jedinstvena su manifestacija koju u svega tri dana trajanja posjeti preko 20.000 posjetitelja, ljubitelja maslinovog ulja i vrhunskih gastro poslastica. Uz mnoštvo izlagača koji prezentiraju svoja mlada maslinova ulja, manifestacija posjetiteljima kroz Oil bar i stručna predavanja pruža dodatnu edukaciju o maslinovom ulju, a sve je popraćeno velikim Gastro showom koji okuplja najbolje istarske kuhare i ugostitelje.


Prošle su se godine u neprekidnom pripremanju gastro delicija, u tri dana nizala jela spravljena od ribljih specijaliteta tvrtke Cromaris i mesa boškarina tvrtke AZRRI, kao i vrhunskih slastica proizašlih iz ruku Ljudevita Saba i Roberta Perića te njihovih asistenata. Tako je u tri dana pripremljeno oko 7.000 obroka, sve redom delicija začinjenih mladim maslinovim uljima.


Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu postaju uvaženi centar susreta hrvatskih proizvođača i uljara, ali i međunarodnih gostiju. Opravdanost ulaganja u razvoj maslinarstva i promociju maslinovog ulja već je dosegla zavidne rezultate, stoga je danas maslinovo ulje jedan od brendova po kojem je Hrvatska poznata kako u regiji, tako i u svijetu.