background

CRAFT BEER FESTIVAL

 Craft pivo

Medulin Craft Beer Festival

U moru festivala koje nas je preplavilo posljednjih godina, nekoliko ih je koliko ih se svakako treba izdvojiti, a Medulin craft beer festival bio jedan od boljih. Mnogi su potvrdili da priče o najboljem festivalu zanatskog piva nisu samo djelomično točne nego da se uistinu radi o najznačajnijem takvom događaju.

Prije svega, u Istri su brojni lokali u kojima se mogu pronaći craft piva, postoje i dobro etablirane pivovare, a prirodne ljepote i same su dovoljno jak mamac. Jasno, sve to nije dovoljno da imate i dobar festival. Ideja je organizatora medulinskog festivala ne samo na jednom mjestu okupiti domaće pivare, već i koliko je to moguće više regionalnih pivara. Upalilo je.

Najavljivano je čak 40 pivovara iz jugoistočne Europe a broj je bio blizak tome, iako se nije uspjelo u namjeri da svaku pivovaru predstavi njezina ekipa. Tako se doista moglo probati piva gotovo 40 pivovara, a gubitak je na strani ekipa onih pivovara koje nisu našle načina da se tamo i osobno pojave. Jer medulinski je festival upravo bio rijetka prilika baš za razmjenu iskustva s drugim pivarima među kojima je bilo dosta onih kojih na hrvatskim festivalima baš i ne vidimo.